高考英语阅读真题训练:社会文化类(4)

所属专题:高考英语阅读真题训练  来源:互联网    要点:高考英语阅读理解  
编辑点评: 本系列为大家汇总了高考英语第二轮复习的专项阅读训练,分几块内容为大家奉献模拟题与高考真题,并附上答案,使大家的阅读从各个方面得到提高。

2011·全国卷Ⅱ

Since 1984, Philadelphia has been cleaning up its act. One by one, graffiti-covered walls are being changed into outdoor art. So far, more than 1,800 murals (壁画) have been painted.Philadelphia now has more murals than any other American city.

The walls that were once ugly with graffiti (涂鸦) are now covered with beautiful pictures of historical heroes and modern art, thanks to the Mural Arts Program (MAP). Its work makes schools and public places attractive, and its citizens very proud. The program began as part of Philadelphia's Anti-Graffiti Network. Jane Golden is the MAP's artistic director. “When people ask me what our program is about,” she says, “I answer them with one word: hope”. Each year, the MAP offers youth art programs and workshops. Some one??time graffiti writers even help paint MAP murals.

The MAP's work, says Golden, is all about developing a sense of community (社区). When a neighborhood requests a mural, the MAP works with the people there to develop a message. Some messages have been “Safe Streets”, “Love and Care”, and “Peace Walk”.

The MAP receives up to 50 requests for murals each week. Last year, the workers painted 140 murals.

“The making of a mural enters people's collective memory as an extraordinary, pleasant moment in neighborhood history.” says Golden, who began as a muralist in Los Angeles.

1.What can be the best title for the text?

A.Love, from Graffiti Writers to Muralists

B.MAP, a New Company in Philadelphia

C.Jane, an Excellent Mural Artist

D.Hope, One Wall at a Time

2.What is the Mural Arts Program in Philadelphia aimed at?

A.Helping the young find jobs.

B.Protecting the neighborhood.

C.Fighting against graffiti.

D.Attracting more visitors.

3.How does the MAP decide on the message for a mural?

A.By having discussions with people in the community.

B.By seeking advice from the city government.

C.By learning from the young graffiti writers.

D.By studying the history of the city.

4.Which of the following words best describes the work of the MAP?

A.Difficult.

B.Dangerous.

C.Experimental.

D.Successful.

答案与解析

1.D 主旨大意题。根据第二段Jane Golden的话可知,当人们问及该项目是关于什么的时候,她用一个词来概括,即Hope,故D项为最佳标题。

2.C 推理判断题。根据第一、二段,昔日曾经被涂鸦的墙壁正被美丽的壁画所覆盖,以使社区更具魅力,因此对抗涂鸦应是该项目的目的。

3.A 细节理解题。根据第三段第二句可知,当社区的居民请求画一张壁画时,该项目的工作人员就和当地的人们一起工作来拟定出一个主题,故选A项。

4.D 推理判断题。根据第一段及倒数第二段可知,该项目很成功,故选D项。

>>点击查看高考英语阅读真题训练专题,阅读更多相关文章!

最新2019高考英语阅读理解信息由沪江高考资源网提供。

请输入错误的描述和修改建议,建议采纳后可获得50沪元。

错误的描述:

修改的建议: