【1】A safari park is a park in which wild animals are kept. They are mainly located in east or central Africa. They often occupy a very wild area, with mountains and rivers. To visit the park and look at the animals, people have to drive around-in a car for a few of hours because the park is huge.
【2】In south Africa there is a safari park, which contains all sorts of wild animals like lions, elephants, rhinoceroses(犀牛), zebras, wild pigs, deer and giraffes.
【3】There is a wild road leading through the park, but nobody is permitted to walk on the road. Anyone traveling in the park has to go in a car because wild animals may fiercely attack people. From the car he may see almost every types of African wildlife. Some of these are getting scarce (稀有的) because people kill them for various reasons. For example, rhinoceroses are killed for their horns (角), which are used in traditional Chinese medicines for colds and headaches. Perhaps they will be seen only in museums and books one day.
【4】Travels may purchase food for the animals. They can feed them when they tour the park. Of course, they should not feed them in a close distance because the wild animals may attack people. In addition, they should only give proper food to the animals.
【5】A traveler may carry a gun with him in his journey. The gun is given to him by the government. However, it is not used for hunting. In fact, a seal is fixed to it. The traveler may fire at a wild beast to defend himself in case he is attacked. However, he has to prove to the government that he has been attacked and that he has not fired at a harmless animal.
76. List one of the reasons why travelers have to stay in a car during their visit.（no more than 6 words）
77.Why are rhinoceroses getting scarce?（no more than 7words）
78.What warning are given to travelers when they feed the animals?（no more than 15words）
79.How does the government know the gun is fired?（no more than 10 words）
80. What is the passage mainly about?（no more than 6 words）
76.【答案】The park is huge或Animals may attack people
【试题解析】细节题。根据文章第一段第三句To visit the park and look at the animals, people have to drive around- in a car for a few of hours because the park is huge和第三段第2句Anyone traveling in the park has to go in a car because wild animals may fiercely attack people. 可知公园很大，以及动物可能会攻击人类这两个原因导致人们不得不坐在车里游览这个公园。
77.【答案】People kill them for their horns
【试题解析】细节题。根据文章第三段3,4行For example, rhinoceroses are killed for their horns (角), which are used in traditional Chinese medicines for colds and headaches可知犀牛被猎杀是因为人们需要它的角。
78.【答案】Staying away from the animals and giving them proper food.
【试题解析】细节题。根据第四段2,3句Of course, they should not feed them in a close distance because the wild animals may attack people. In addition, they should only give proper food to the animals.可知要在一个安全的距离喂食，另外要喂适当的食物。
79.【答案】By checking the seal
【试题解析】细节题。根据第五段2,3句However, it is not used for hunting. In fact, a seal is fixed to it.可知政府会使用seal来看你是否开枪射击。
80. 【答案】A safari park in South Africa
【试题解析】主旨大意题。本文主要讲述的是在南非的a safari park里旅游的信息。
假定你是星光中学的高中毕业生李华，母校将为高一新生举办主题为“What to learn in senior high school?”的英语沙龙活动，特邀请你结合自身经历谈谈自己的体会。请根据以下提示准备一份英语发言稿。
Good morning, everyone! It is my honor to be here to share with you my opinions on what to learn in senior high school.
本文属于提纲类短文，母校邀请毕业生李华做一个关于“What to learn in senior high school?”的英语沙龙。谈谈自己的体会，主要叙述过去的事情，使用一般过去时和第一人称。要点：1.学会学习：方法，习惯等；2.学会做人：真诚，友善；3.学会其他：积极参加课外活动和体育活动等。
（1）Developing a goood habit is also of importance.
（2）Is very important for us to develop a good habit.
Good morning, everyone! It is my honour to be here to share with my opinions on what to learn in senior high school.
In the coming three years , our school life will be challenging. First ,we should learn to learn efficiently. Personally, I used to try effective method to achieve my academic goals. Developing a goood habit is also of importance. It really benefited me a lot to preview lessons, get actively involved in class, and review what had been taught after class.[firstname.lastname@example.org#m]
In addition, we should learne how to get along well with others. In school, I respected teachers and was friendly with classmates. It was with sincerity and faithfulness that we created a harmonious atmosphere.
Finally, we should take part in sports and outdoors activities frequently. They were really helpful to build up my body and enrich my school life.
No pains no gains. I am sure that with great efforts ,you will enjoy a colorful and fruitful life here.