2010辽宁高考英语试卷及答案

 来源:互联网    要点:辽宁高考真题  
编辑点评: 在高三的复习阶段,老师都强调高考真题的重要性,一则高考题难易得当,不会出现无谓的偏题怪题,二则高考真题对于考生把握考试的考点和题型有着非常强的针对性。小编精选了一系列2010年的高考真题,一起来看看吧。

第一部分听力(共两节,满分30分)

第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)

听下嘛5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳答案,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间;来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

例: how much is the shirt?

A.$ 19.15 B. $9.15 C. $ 9.18

答案是B

1. what will Dorothy do on the weeked?

A. go out with her friend

B. work on her paper

C. make some plans

2. what was the normal price of the T-shirt ?

A. $15 B. $ 30 C. $50

3. what has the woman decied to do on Sunday afternoon?

A. to attend a wedding.

B. To visit an exhibition

C. To meet a friend

4. when does the bank close on Sunday ?

A. at 1:00pm

B. at 3:00pm

C. at 4:00pm

5. where are the speakers?

A. In a store

B. In a classroom

C. At a hotel

第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

听下面5段对哈uhuo独白。每段对话或独白后有几小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳答案,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6,7 小题

6,what do we know about nora?

A. she prefer a room of her own.

B. She likes to work with other girls.

C. She lives near the city center.

7.what is good about the flat?

A. it has a large sitting room.

B. it has good furniture

C. ir has a big kitchen.

听第7 段材料,回答第8,9题。

8. where has Barbara been?

A. Milan

B. Florence.

C. rome

9. what has Barbara got in her suitcase?

A. shoes

B. stones

C. books

听第8段材料,回答第10至12题。

10.Who is making the telephone call?

A.Thomas Brothers.

B.Mike landon.

C.Jack Cooper.

11.What relation is the woman to Mr. Cooper?

A.His wife .

B.His boss.

C.His secretary.

12.What is the message about?

A.A meeting

B.A vist to France.

C.The date for a trip.

听第9段材料,回答第13至16 题。

13.Who could the man spesker most probably be?

A.A person who saw the accident.

B.the driver of the lorry.

C.A police officer.

14.What was Mrs. Franks doing when the accident took place?

A.Walking along Churchill Avenue.

C.Standing out side a road.

15.When did the accident happen?

A. At about 8:00 am.

B. At about 9:00 am.

C. At about 10:00 am.

16.How did the accident happen?

A.A lorry hit a car.

B.A car ran into a lorry.

C.A bank clerk rushed into the street.

听第10段材料,回答第17至20题。

17. What is talk mainly about?

A. The history of the term.

B. The courses for the term.

C. The plan for the day.

18. Where can the visitors learn about the subjects for new students?

A. In the school hall,

B. In the science labs,

C. In the classrooms.

19. What can students do in the practical areas?

A. Take science courses.

B. Enjoy excellent meals.

C. Attend workshops.

20. When are the visitors expected to ask questions?

A. During the lunch hour.

B. After the welcome speech.

C. Before the tour of the labs.

1.B 2.B 3.A 4.B 5.C 6.A 7.C 8.A 9.A 10.B 11.C 12.A 13.C 14.C 15.B 16.B 17.C 17.C 18.B 19.C 20.A

最新2020辽宁高考真题信息由沪江高考资源网提供。

请输入错误的描述和修改建议,建议采纳后可获得50沪元。

错误的描述:

修改的建议: