高考英语阅读真题训练:生态环保类(3)

所属专题:高考英语阅读真题训练  来源:互联网    要点:高考英语阅读理解  
编辑点评: 本系列为大家汇总了高考英语第二轮复习的专项阅读训练,分几块内容为大家奉献模拟题与高考真题,并附上答案,使大家的阅读从各个方面得到提高。

We produce 500 billion of plastic bags in a year worldwide and they are thrown away polluting oceans,killing wildlife and getting dumped in landfills where they take up to 1000 years to decompose. Researchers have been unsuccessfully looking for a solution.

The 16yearold Canadian high school student,Daniel Burd, from Waterloo Collegiate Institute, has discovered a way to make plastic bags degrade(分解) in as few as 3 months,a finding that won him first prize at the Canada-Wide Science Fair,a $10 000 prize,a $20 000 scholarship, and a chance to revolutionize a major environmental issue.

Burd's strategy was simple: Since plastic does eventually degrade, it must be eaten by microorganisms (微生物). If those microorganisms could be identified, we could put them to work eating the plastic much faster than under normal conditions.

With this goal in mind, he ground plastic bags into a powder and concocted(调制) a solution of household chemicals, yeast(酵母) and tap water to encourage microbes growth. Then he added the plastic powder and let the microbes work their magic for 3 months. Finally,he tested the resulting bacterial culture on plastic bags,exposing one plastic sample to dead bacteria as a control. Sure enough, the plastic exposed (暴露) to the live bacteria was 17% lighter than the control after six weeks.

The inputs are cheap:maintaining the required temperature takes little energy because microbes produce heat as they work, and the only outputs are water and tiny levels of carbon dioxide.

“Almost every week I have to do chores and when I open the closet door, I have piles of plastic bags falling on top of me. One day, I got tired of it and I wanted to know what other people are doing with these plastic bags. The answer:not much. So I decided to do something myself.”said Daniel Burd.

1. Daniel Burd won first prize at the Canada-Wide Science Fair because________.

A. he found a new kind of microorganism

B. he contributed much to environmental protection

C. he found a way to degrade plastics in shorter time

D. he could encourage microbes growth in an easier way

2. Daniel Burd exposed one plastic sample to dead bacteria to________.

A. make the live bacteria work better

B. test how effective his method was

C. know which bacteria worked faster

D. control the temperature in the process

3. Maintaining the required temperature takes little energy because ________.

A. plastics can get hot easily

B. microbes can produce heat themselves

C. much carbon dioxide is produced

D. the temperature can be controlled

4. Daniel Burd got his idea from ________.

A. his school textbook

B. the failure of researchers

C. his everyday work

D. the practice of other people

答案与解析

1.C 细节理解题。从文章第二段可知,他因发现短时间降解塑料袋的方法而获奖,故答案选C项。

2.B 推理判断题。从文章第四段中的“...exposing one plastic sample to dead bacteria as a control”可推断,他这样做的目的在于测试他的方法是否有效,所以答案为B项。

3.B 细节理解题。从文章倒数第二段中的“maintaining the required temperature takes little energy because microbes produce heat as they work”可知答案选B项。

4.C 推理判断题。从文章最后一段丹尼尔·伯德说的话可推知,他是从每天的工作中得到启发的,故答案选C项。

>>点击查看高考英语阅读真题训练专题,阅读更多相关文章!

最新2020高考英语阅读理解信息由沪江高考资源网提供。

请输入错误的描述和修改建议,建议采纳后可获得50沪元。

错误的描述:

修改的建议: