高考英语阅读真题训练:时文报道类(4)

所属专题:高考英语阅读真题训练  来源:互联网    要点:高考英语阅读理解  
编辑点评: 本系列为大家汇总了高考英语第二轮复习的专项阅读训练,分几块内容为大家奉献模拟题与高考真题,并附上答案,使大家的阅读从各个方面得到提高。

Third-generation mobile phones, known as 3G, are the next big step for the telecom industry. Data speed in 3G networks is much quicker than present technology. This means users can have high-speed Internet access and enjoy video and CD-quality music on their phones.

“Mobile data is not a dream; it's not an option but a requirement.” said Len Lauer, head of a US communications company,Sprint PCS,at a 3G conference in Bangkok earlier this month.

With 3G, you can forget about text messages telling you yesterday's news; a 3G phone can receive video news programs, updated four times a day. Internet access will also be much quicker, making it easier to surf the Web on your phone than on your computer at home.

Face to face video calls

And don't worry about getting lost. 3G phones offer map services so you can find a new restaurant just by pressing a few keys on your handset.

However, the most impressive part of 3G technology is video calling. With live two-day video communication, you can have face-to-face talks with friends and family on your mobile phone.

Many European countries have already launched the service. In May 2000 the US Government issued five licenses to run 3G wireless services, while the first 3G phones arrived in Italy in March this year.

International telecom companies can't wait to sell 3G in China, the world's largest mobile telecommunications market. But they will have to be patient. At the moment, China is busy testing its 3G-based technologies, networks and services. This will be followed by a trial period before the phones can finally hit the shops.

“We need to create a pool of 3G customers before the largescale commercial launch of the service.” said Fan Yunjun, marketing manager for Beijing Mobile. “We expect that the 3G licenses will be issued late next year. ”

1. With 3G, you can do the following EXCEPT ________.

A. find your way easily

B. learn what's going on in the world

C. make your computer run faster

D. make face-to-face video telephone calls

2. According to the text, which function of the following makes 3G technology most extraordinary?

A. It can provide video news programs, updated four times a day.

B. Users can have face-to-face talks with friends and family on their mobile phones.

C. Users can enjoy video and CD-quality music on their phones.

D. It'll be easier for users to surf the Web on their phone than on their computers at home.

3. Which of the following is true according to the passage?

A. 3G mobile phones were first used in America.

B. Foreign telecom companies won't enter China.

C. 3G technology is now at the commercial stage in China.

D. Users in China won't probably use 3G mobile phones until late next year.

4. What does Len Lauer want to inform the readers?

A. Realizing the dream of mobile data based on the application of 3G is a must.

B. There is no need to send messages since 3G can receive video news programs.

C. 3G is supposed to own all the functions that a computer has.

D. It is a choice to carry mobile data with 3G phones.

答案与解析

1.C 推理判断题。根据文章第三段最后一句可知,3G手机的上网速度比家用电脑快、方便,但是我们并不能借助于3G提高家用电脑的速度。

2.B 细节理解题。根据文章第五段可知,打可视电话是3G手机最为非凡的一个功能。

3.D 细节理解题。根据文章的最后一段可知,明年晚些时候,我们才能期待3G手机在中国上市。

4.A 推理判断题。根据第二段中莱恩·劳尔讲的话可判断A项的陈述与其意思相符。

>>点击查看高考英语阅读真题训练专题,阅读更多相关文章!

最新2020高考英语阅读理解信息由沪江高考资源网提供。

请输入错误的描述和修改建议,建议采纳后可获得50沪元。

错误的描述:

修改的建议: