高考英语阅读真题训练:社会文化类(2)

所属专题:高考英语阅读真题训练  来源:互联网    要点:高考英语阅读理解  
编辑点评: 本系列为大家汇总了高考英语第二轮复习的专项阅读训练,分几块内容为大家奉献模拟题与高考真题,并附上答案,使大家的阅读从各个方面得到提高。

2011·课标全国

While small may be beautiful, tall is just plain uncomfortable it seems, particularly when it comes to staying in hotels and eating in restaurants.

The Tall Persons Club Great Britain (TPCGB), which was formed six months ago to campaign for the needs of the tall, has turned its attention to hotels and restaurants. Beds that are too small,shower heads that are too low, and restaurant tables with hardly any leg-room all make life difficult for those of above average height, it says.

But it is not just the extra-tall whose needs are not being met. The average height of the population has been increasing yet the standard size of beds, doorways, and chairs has remained unchanged.

“The bedding industry says a bed should be six inches larger than the person using it, so even a king-size bed at 6′6″ (6 feet and 6 inches) is falling short for 25% of men, while the standard 6′3″ bed caters for less than half of the male population,” said TPCGB president Phil Heinricy,“Seven-foot beds would work fine.”

Similarly, restaurant tables can cause no end of problems. Small tables, which mean the long-legged have to sit a foot or so away from them, are enough to make tall customers go elsewhere.

Some have already taken note, however. At Queens Moat Houses' Caledonian Hotel in Edinburgh, 6′6″ beds are now put in as standard after requests for longer beds from taller visitors,particularly Americans.

1.What is the purpose of the TPCGB campaign?

A.To provide better services.

B.To rebuild hotels and restaurants.

C.To draw public attention to the needs of the tall.

D.To attract more people to become its members.

2.Which of the following might be a bed of proper length according to Phil Heinricy?

A.7′2″         

B.7′

C.6′6″

D.6′3″

3.What may happen to restaurants with small tables?

A.They may lose some customers.

B.They may start businesses elsewhere.

C.They have to find easy chairs to match the tables.

D.They have to provide enough space for the long??legged.

4.What change has already been made in a hotel in Edinburgh?

A. Tall people pay more for larger beds.

B.6′6″ beds have taken the place of 6′3″ beds.

C.Special rooms are kept for Americans.

D.Guest rooms are standardized.

答案与解析

1.C 细节理解题。根据第二段第一句话可知,这次活动的目的是引起公众对高个子的人的需要的关注。

2.B 细节理解题。根据第四段最后一句中的“Seven??foot beds would work fine.”可知,床铺的合适长度是7英尺。

3.A 推理判断题。根据第五段可知,餐桌太小会使高个子的人们到别的地方去(吃饭),也就是说,餐桌太小的饭店会失去一些客人。

4.B 细节理解题。根据最后一段可知,爱丁堡的一家宾馆已经使用6英尺6英寸的床铺作为标准床铺,故选B项。

>>点击查看高考英语阅读真题训练专题,阅读更多相关文章!

最新2019高考英语阅读理解信息由沪江高考资源网提供。

请输入错误的描述和修改建议,建议采纳后可获得50沪元。

错误的描述:

修改的建议: